كبدة اسكندراني
كبدة اسكندراني
المقادير :-
2/1 كيلو كبدة
5 فصوص ثوم
ملح -فلفل
ملعقة كزبرة جافة
2/1 كوب زيت ذرة
قرن فلفل حامي
ملعقة كمون
2 ليمون
الطريقة :-
تقشر القشرة الرفيعه للكبدة وينظف منها العروق وتقطع قطعا صغيرة ورفيعة وتغسل وتوضع في مصفاة
يفرم الثوم والفلفل الحامي والكمون والكزبره الجافة والملح والفلفل ويضاف على الكبدة مع اضافة عصير ليمونه وتترك
في التتبيلة لمدة 2/1 ساعة.
يقدح الزيت جيدا ثم تضاف الكبدة بالتدريج مع التقليب المستمر ويلاحظ ان يظل الزيت ساخنا طول الوقت وذلك بعدم اضافة
كمية كبيرة من الكبدة في كل مرة .
تقلب الكبدة ثم تهدء النار وتغطى وتترك لمدة 10 دقائق .
يرفع الغطاء ونزيد من الحرارة مع التقليب المستمر الى ان تتحمر الكبدة تماما ثم يضاف عصير الليمون وتقدم .